Tu contribui la dezvoltarea copilului tau?

Copiii au nevoie de joacă. Ei se dezvoltă cel mai bine într-un mediu care le acordă suficient timp pentru explorare și pentru cultivarea gândirii și imaginației. Jucăriile au un rol esențial în viața copiilor.


Joaca este foarte importantă pentru dezvoltarea socială, emoțională, cognitivă și fizică a copiilor. În timpul jocului, cel mic își utilizează toate simțurile (văzul, auzul, mirosul, simțul tactil si gustul), motiv pentru care joaca este primul stadiu de învațare si activitate de creație.


În timp ce micuțul se joacă, dobândește experiențe noi, cultivă spiritul de observație, atenție, fantezie, gândire și spiritul artistic.


Pe masură ce copilul crește, joaca devine din ce în ce mai complexă și mai imaginativă, acesta exersandu-și abilitațile și talentele prin intermediul acesteia.


Joaca le oferă copiilor oportunitatea de a descoperi cum funcționează lucrurile, de a se înțelege cu alții și de a încerca roluri noi. Aceasta este o activitate dominantă a copilariei prin care micuțul îsi satisface propriile dorințe și visuri, acționând conștient și liber în lumea imaginară pe care și-o creează.


Cercetătorii demonstrează că joaca este esențială pentru dezvoltarea personalității copilului și că prin ea acesta îsi dezvoltă capacitațile și competențele de bază.


Importanța jocului în viața copilului este dată de faptul că acesta satisface dorinta firească de manifestare, de acțiune și de afirmare a independenței lui.


Încercăm să iți punem la îndemană toate elementele necesare pentru a-i oferi copililui tău o copilarie frumoasă și sănatoasă!

Intră pe www.celmic.ro și alege jucaria potrivită de care copilul tau are atâta nevoie!


BONUS: Îți oferim 10% reducere doar pentru tine și copilul tău la prima comandă adăugând codul CELMIC10.

Comentarii

Articole similare

Metode de alinare a colicilor bebelusului
Metode de alinare a colicilor bebelusului
Perioada de dupa nasterea bebelusului este una dintre cele mai frumoase pentru proaspetii parinti, dar si una dintre cele mai dificil de parcus. In fiecare zi, bebe se dezvolta si ia contact cu tot...
Idei de cadouri pentru botez
Idei de cadouri pentru botez
Cum alegi cadoul de botez? Botezul este unul dintre cele mai frumoase evenimente care au loc imediat dupa venirea noului suflet al familiei. Daca ai fost invitat la un botez in familie sau la un...
De ce plang bebelusii? Ce spun specialistii.
De ce plang bebelusii? Ce spun specialistii.
Plansul bebelusilor se numara printre cele mai importante preocupari, dar si provocari ale tuturor parintilor. Nu e usor sa iti vezi micutul ca sufera, prin urmare cu siguranta ai face orice doar ca...